Петък, 29.03.2024, 07:39
Main » Articles » Новини

Новоизлязла книга по египтология


   


   Излезе от печат първата книга на наш добър приятел и интересен автор, с който ни сближиха сайтът и общите интереси към древността: "Египет- ключ към тракийската култура" на Стефан Симеонов (aka ДЗВЕР). 
  Едновременно интригуващо провокативна и научно издържана, тя по изненадващ начин разкрива корените на специфичната тракийска традиция в люлката на фараоните. За първи път е изказано категорично, на висок глас твърдението, че цивилзовайки се предците на траките са пиели от извора - древната земя край Нил, без да е имало необходимост от натрапваното ни като уж безспорна аксиома "гръцко посредничество". Тезите са остроумни, паралелите подкрепени с позовавания на антични автори и археологически находки. 
   Разбира се, много от твърденията са дискусионни и тепърва подлежат на задълбочено обсъждане, каквото безспорно заслужават. Но има две неща, в които авторът по никакъв начин не може да бъде обвинен: липса на оригиналност и липса на ерудиция.

  За да отидете на страницата на книгата в личния сайт на изследователя (откъдето може да се изтеглят презентации на монографията), моля кликнете върху банера по-долу:


   








Category: Новини | Added by: Admin (01.02.2012)
Views: 1830 | Tags: траки и Египет, българска египтология | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]