Tuesday, 19.03.2024, 07:30
[ НОВО ОТ ФОРУМА · ПОТРЕБИТЕЛИ · ПРАВИЛА · ТЪРСЕНЕ · RSS ]
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Форум за Древния Изток » ОБСЪЖДАНЕ » РАЗДУМКА » Да се запознаем
Да се запознаем
BastetDate: Четвъртък, 18.08.2011, 20:51 | Message # 1
**
Group: Администратори
Messages: 26
Awards: 0
Status: Офлайн
Здравейте и добре дошли тук.

Надавям се сайтът и форумът ни да са ви харесали. smile

Аз съм Bastet. На 31 години съм и съм от София. Свободното си време разнообразявам с една котка (домашно любимче, винаги готово за игра), с компютри, с разходки. Любимите ми предмети са история, литература, философия и др. Засега това е от мен. wink

А вие сте?
 
wisdomDate: Понеделник, 31.10.2011, 23:21 | Message # 2
*
Group: Потребители
Messages: 6
Awards: 0
Status: Офлайн
Здравейте, аз съм wisdom. Учител съм по История, география и Информационни технологии, а в свободното си време разработвам сайта си- Помагало по география! Аз също имам котки за домашни любимци! Сайтът ви много ми хареса и адмирирам идеята за неговото създаване! Пожелавам Ви успех! happy
 
BastetDate: Tuesday, 01.11.2011, 21:06 | Message # 3
**
Group: Администратори
Messages: 26
Awards: 0
Status: Офлайн
Здравей и добре дошъл тук.

Приятно ми е да се запознаем. Надявам се и за в бъдеще да наминавате насам и заедно да успеем да направим различни дискусии във форума. Би било интересно.

А освен това любопитна съм да науча какъв е вашият проект за сайт- Помагало по география и моля за повече подробности.

Поздрави.
 
wisdomDate: Сряда, 02.11.2011, 00:56 | Message # 4
*
Group: Потребители
Messages: 6
Awards: 0
Status: Офлайн
Привет, ами той беше проект, а от около 1 г. и няколко месеца е съвсем действащ сайт! Казва се Помагало по география и се намира на адрес http://geoschool.info Ще го намерите лесно, чувствайте се винаги добре дошли там! Правил съм го предимно за ученици от прогимназията, като основното в него са интерактивните флаш задачи, схеми и карти. Надявам се да ви хареса!
Аз научих за вашият сайт от класацията в Bgtop и ми стана интересен не само с дизайна и тематиката си, но и поради факта, че е правен с CMS, също като моят, само, че моят избор беше Joomla! Поздрави!
 
AdminDate: Петък, 04.11.2011, 09:51 | Message # 5
*****
Group: Администратори
Messages: 105
Awards: 2
Status: Офлайн
Ами да ти кажа, нашия сайт на тоя етап все още няма нищо общо с твоя. Твоят е много по-завършен, стройно подреден и изпълнен (не създава впечатление за празнота). Флашките също са много добри. Така че засега ние имаме да догонваме. Все пак при нас акцентът е мало по- различен. Идеята беше да бъде най-вече тематично подредена виртуална библиотека за интересуващите се от Древния Изток. Придружена със статии за определени находки или събития и справочник.
За съжаление литература на български почти няма. Тук таме някой стар превод, а " Богове, гробници, учени" Читанката я работи като проект повече от година и нещо, но засега не са я публикували.
Иначе това което не ми харесва в платформата на сайта е, че е доста ригидна, не дава добри възможности за въплъщаване на идеята, а и вече втори път не ми достига място.
Друго, което ми хареса в твоя сайт е това, че има реклами, но те са ненатрапващи се, с ограничена площ и на адекватни места- така че да не дразнят посетителя. Тъй като смятаме в даден момент и ние да пуснем такива, бих искал да кажеш какъв е методът при тебе. Adsense ли ползваш или нещо различно?
 
wisdomDate: Петък, 04.11.2011, 22:05 | Message # 6
*
Group: Потребители
Messages: 6
Awards: 0
Status: Офлайн
Да, ползвам Google Adsense за излъчване на реклами, прави се акаунт в Adsense- избираш си формат за рекламите и се генерира код, който трябва да сложиш в страницата. Разрешени са до 3 реклами на страница. Моята цел не е да печеля от реклами и за това не съм се интересувал по- подробно от това. Липсата на достатъчно място зависи от хостинг провайдъра, трябва да се намери златното сечение между цена и услуги. Стори ми се, че видях някъде, че вашият хостинг се заплаща, може и да съм се излъгал, аз съм на платен и имам неограничено пространство, но това си е скъпо удоволствие, което не знам дали ще мога да поддържам в бъдеще. Ако платформата те ограничава, не можеш ли да я смениш?!
С риск да се повторя ще ви кажа пак, че идеята ви е страхотна, именно за това се свързах с вас, за да ви насърча да я развивате и да ви подкрепя идейно, за да знаете, че това, което правите е много полезно и ценно- именно заради факта, че няма подобен аналог на български! Нали в крайна сметка в това се корени творчеството- да създадеш нещо, което никой преди това не е правил!
По същата причина аз направих моето Помагало по география- никъде на български не можеха да се намерят интерактивни упражнения, схеми или карти по География и за това се амбицирах да ги създам. Опитайте се по всякакъв начин да популяризирате сайта- регистрация в Google, други търсачки, класации за сайтове и т.н.
 
AdminDate: Събота, 05.11.2011, 03:18 | Message # 7
*****
Group: Администратори
Messages: 105
Awards: 2
Status: Офлайн
Сайта ни не е платен. И това обаче е проблема, тъй като ограниченията са много. Затова и идеята е чрез реклама да минем на платен сайт с неограничено пространство.
И аз смятам Adsense за единствения допустим вариант, най- малкото защото не си позволява да тормози потребителя.
Правим сайта точно защото на български няма аналог, а подготовката по този исторически период е необходима в много области - не само за историци, но и за културолози, източни езици и просто любители.
За популяризирането има идеи, но нека се понапълним.
Впрочем какво ще кажеш да се публиуваме взаимно в " Партньори" при нас и на подходящо място при теб?
P.S. И къде точно се варва генерирания код на Adsense ? Веднъж на работата вкарвах код на Adwords и съсипах сума ти страници после. Та вече не смея smile
 
wisdomDate: Събота, 05.11.2011, 09:02 | Message # 8
*
Group: Потребители
Messages: 6
Awards: 0
Status: Офлайн
Привет, вече сложих линк къв вашия сайт при моите ,,Полезни връзки"! Моята CMS- Joomla работи с най- различни разширения- компоненти, модули, плъгини и затова вкарването на кода на Adsense е лесно- за това си има написани на PHP модули, в които само пействам кода и останалото е оформление от моя страна- къде да се появява, всички ли да го виждат и т.н. Нямам представа как е при вас, но ако трябва да се вкарва суров код директно в страницата, предполагам, че трябва да е в div- ове, а после с CSS да се оформя...

Message edited by wisdom - Събота, 05.11.2011, 09:03
 
AdminDate: Събота, 05.11.2011, 09:51 | Message # 9
*****
Group: Администратори
Messages: 105
Awards: 2
Status: Офлайн
Точно не трябва да се вкарва суров в страницата :). Направих въпросния номер на работата и резултата беше потресаващ. А там сайта е точно PHP. Впрочем с боравенето не съм навътре. Малко насила ми го натресъха преди време служебно. Bastet е по- наясно. Тя направи и дизайна.
И ние ще сложим линк към сайта ти, обезателно! Само малко почива, че докато намеря из интернет кой насален едикт откъде е и му намеря снимка ми се видя света тесен. smile
 
BastetDate: Неделя, 06.11.2011, 11:32 | Message # 10
**
Group: Администратори
Messages: 26
Awards: 0
Status: Офлайн
Здравей и от мен, wisdom.

А при нас линк към теб ли да сложим или банер? Ако имаш банер, ще е по-добре. Просто дай картинката, аз натам ще се оправя.
 
AdminDate: Неделя, 06.11.2011, 14:33 | Message # 11
*****
Group: Администратори
Messages: 105
Awards: 2
Status: Офлайн
Аз като начало го вкарах в " Партньорои", заедно с банер, ама понеже там е не точно image и стана малко дървено. Това засега.
 
BastetDate: Неделя, 06.11.2011, 15:23 | Message # 12
**
Group: Администратори
Messages: 26
Awards: 0
Status: Офлайн
Понамалих картинката на помагалото в "Парньори", че преливаше. Сега би трябвало да е добре. Но и wisdom да си каже. smile КЛИК
 
wisdomDate: Неделя, 06.11.2011, 16:50 | Message # 13
*
Group: Потребители
Messages: 6
Awards: 0
Status: Офлайн
Здравейте, сега стои добре, но вижте, аз нямам претенции за това- направете го както на вас ви е удобно и както най- добре ще импонира на останалата част от страницата. Оставям преценката на вас, дори ако не искате да е банер, може просто един текстов линк, но в сегашното състояние ми харесва smile
 
wisdomDate: Неделя, 06.11.2011, 17:13 | Message # 14
*
Group: Потребители
Messages: 6
Awards: 0
Status: Офлайн
Между другото наскоро сърфирах из торент тракерите за историческа литература и попаднах на някои неща, които може да ви заинтересуват- http://masters-tb.com/details.php?id=51065. Има и други- за Семирамида, Ашурбанипал, филмче за Асирийската империя...
P.S. Хубаво е, че сте забранили ползването на някои bb- кодове, че ми хакваха това лято сайта десетина пъти, докато намеря откъде имам дупки в сигурността- оказа се системата за коментари...
 
AdminDate: Неделя, 06.11.2011, 20:45 | Message # 15
*****
Group: Администратори
Messages: 105
Awards: 2
Status: Офлайн
Ами в торентите има доста историческа литература. Макар и не в Замундата, която е абсолютно комерсиална и не става за друго освен за филми. Има и това което си посочил, и една История на Стария Свят, том 1: Древен Изток от Владимир Попов примерно. Аз лично обаче се притеснявам да слагам на сайта линкове към подобни издания, щото Абагар си нямат друга работа и може да им скимне да се заяждат за авторски права. Ще видим. " Забранената египтология" е книжка от типа "сензационна литература". Такива има издадени стотици, на български също. Как ще ти се наостри ножчето и ще ти се мумифицира сиренето ако ги сложиш в модел на картонена пирамидка на подходящата височина. Старая се обаче да не публикуваме при нас подобни опуси, тъй като се стараем да предосттавяме достъп само до сериозни и добре аргументирани произведения. Все пак сайтът е за наука а не за окултизъм. Ще я попрегледам по-обстойно и ако си заслужава, може и да я представим в Библиотеката. Например макар, че е авантюрист с писалка, един Дейвид Рол е достатъчно талантлив и ерудиран, за да му предоставя място примерно тук, макар да не споделям възгледите му. Нямаме право да лишаваме потребителите от алтернативна визия. Ако Ерчиван е достатъчно подготвен, ще си намери приют и тук :).
А за филмчета и аз имам подобна идея - да разнообразим Библиотеката и с това. В "Колибката" има чудесни филми на нашата тематика - преведени или не, така че дори не е нужно да ползваме торент тракерите.
 
Форум за Древния Изток » ОБСЪЖДАНЕ » РАЗДУМКА » Да се запознаем
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search: