Tuesday, 19.03.2024, 07:07
[ НОВО ОТ ФОРУМА · ПОТРЕБИТЕЛИ · ПРАВИЛА · ТЪРСЕНЕ · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Форум за Древния Изток » ОБСЪЖДАНЕ » РАЗДУМКА » От къде се взехме?
От къде се взехме?
coldreligionDate: Неделя, 02.06.2013, 14:05 | Message # 1
*
Group: Потребители
Messages: 2
Awards: 0
Status: Офлайн
Извинете ме ако сте писали нещо по въпроса, просто ми е невъзможно да прочета всичко.

Искам да подложа на критика(или одобрение), следното твърдение:
В Европа, до Новата Ера, доминират следните езикови групи: Германска, латинска, гръцка(+/- тракийската), балтийска, угро-финска, келтска, скитска(+/- сарматска)...... сигурно пропускам някоя... не съм запознат - признавам си. 
Както и да е, за славяните се говори по-късно. От антропологична гледна точка, за да се образува един език, са нужни хилядолетия в сравнителна изолоция. За прародина на славяните, се сочи основно, днешен Беларус, по-рядко -Полша.
Географкси погледнато, Беларус, с почвите и релефа си, предоставя една територия, можеща да осигури човешка популация, предимно чрез лов и риболов, тоест обратно пропорционална на фауната на региона. За предимство на животновъдство и земеделие, не може да се говори. Освен това, на фона на подвижните, скити и уралци....Беларус, не е изолирана зона, която да предполага развитие, на самостоятелен език.
-----------------------------
Полша. През нея мисля, че може да се каже, че освен че преминава цялото Велико преселение на народите,така и преди него: келти, германци(Готите на 2 пъти според Йордан), сарматите(малко по на юг, но пак близо), хуните(мисля че не са за подценявяне) така че, тя не може да осигури и задържи, езиков ареал, какъвто изискват славяните, преди да населят сегашните си територии.

На базата на горното, мисля, че говора на славяните, би трябвало да влиза, по от изток, да речем и единствено от скитите и сарматите.

Мнениия?

Благодаря предварително.
 
Форум за Древния Изток » ОБСЪЖДАНЕ » РАЗДУМКА » От къде се взехме?
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: