Сряда, 22.01.2020, 15:26
Main » Ad Board » ДРЕВЕН ЕГИПЕТ И АФРИКА » Археология

Conservation and Management of the Tomb of Tutankhamen
23.03.2014, 11:00

 

Поредният предстоящ голям консервационен проект на Музея Гети (Калифорния) е този по реставрирането на най-известната гробница в Долината на царете - тази на Тутанкамон (KV-62). Почти столетие след откриването. интензивният поток от туристи и някои аспекти на местните условия налагат спешни мерки за съхраняване на паметника. Проектът е съвместно начинане на Института по консервация Гети и Министерството на древностите в Египет. 

  Настоящият справочник включва детайлна библиография с всички публикувани изследвания на гробницата. Списъкът със заглавия е тематично подреден и касае всички аспекти на проучванията: история, състояние, оригинални материали и техники на изпълнение, саркофаг, ковчег, мумия, минали мерки за консервация, условия на околната среда, управление на паметника, въздействие на посетителите и интерпретации.

  Lori Wong (ed.) - The Conservation and Management of the Tomb of Tutankhamen (KV62): A Project Bibliography, Los Angeles, Getty Conservation Institute, 2013  - на английски език, от Getty Museum Virtual Library, формат  PDF, файлът не е архивиран.Свалянето става с десен бутон (right bottom) и Save as...

 

Added by: Admin | | Tags: Долина на царете, Древен Египет, Тутанкамон, KV 62
Views: 948 | Placed till: 23.04.2014 | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]