Сряда, 29.01.2020, 06:15
Main » Ad Board » ДРЕВЕН ЕГИПЕТ И АФРИКА » Археология

CZECH INSTITUTE OF EGYPTOLOGY: Rock inscriptions of Lower Nubia
19.08.2012, 10:32
 
  

 
  
 

 

  Публикациите на Чешкия институт по египтология, касаещи наскалните надписи от Долна Нубия са основани на резултатите от полевите изследвания през периода 1960-1974 на чешката (тогава чехословашка) експедиция.

 

  Проучени са йероглифните надписи от районите на Джебел ел-Гиргауи, Ер Рика, Абу Хандал, Ес-Синкари, Уади ел-Араб, Марийа, Муруау, Халабша. Времевият обхват включва датировки от времето на Старото царство, Първия преходен период, Средното и Новото царство, както и отделни надписи на арамейски, коптски, старогръцки и латински. Освен публикация на надписите в оригинал (йероглифи), транслитерация и превод изданието вкллючва и обширна онагледена с подробни таблици студия за развитието на древноегипетската палеография и индекси на личните, географски и етнически имена и названия, титли и длъжности, речници на египетски думи и фрази и др.
 
 
 
 
 На древноегоипетски език (йероглифи и транслитерация) и английски език, от Карловия университет - Прага (Charles University in Prague), формат PDF, файловете не са архивирани. Сваляне с десен бутон (right bottom) и Save as...
 
Added by: Admin | | Tags: Средно царство, Древен Египет, Нубия, Ново царство, йероглифи, Старо царство
Views: 1212 | Placed till: 19.09.2012 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]