Събота, 15.05.2021, 21:51
Main » Ad Board » ДРЕВЕН ЕГИПЕТ И АФРИКА » Археология

Dieter Arnold - The Encyclopedia of Ancient Egyptian Architecture
17.05.2016, 10:06

Енциклопедия на древноегипетската архитектура от немския египтолог Дитер Арнолд (р. 1936). Авторът е известен специалист по древноегипетско храмово строителство, работил за Немския археологически инстотут в Кайро и Музея Метрополитън в Ню Йорк. Енциклопедията се състои от над 600 статии, снабдени с повече от 300 илюстрации и обхваща темата в нейната абсолютна историческа и географска цялост: от мастабите на първите фараони на Преддинастичния период до храмовете на Птолемеите и от величествения Абу Симбел на границата на Нубия на юг до пищните елинистически съоръжения на Александрия на север. Книгата е изключително интригуваща с това, че не се задоволява единствено да опише достиженията на Древен Египет в областта на архитектурата, а има за цел да ги постави в техния цивилизационен контекст - множество статии са посветени на различните материали използвани в строежите и тяхното съчетаване, на инструментите, начина на обработка и строителните техники, на масовото битово строителство и на архитектурните стилове.

  Dieter Arnold - The Encyclopedia of Ancient Egyptian Architecture, Princeton (NJ), Princeton University Press, 2003 - на английски език, от Google Docs,формат PDF, файлът не е архивиран. Сваляне с ляв бутон (left button) от страницата на предоставящия сървър, после през бутона стрелка надолу/after by down arrow button.

  Dieter Arnold - The Encyclopedia of Ancient Egyptian Architecture, Princeton (NJ), Princeton University Press, 2003 - на английски език, от MEGA формат PDF, файлът не е архивиран.Сваляне с ляв бутон (downloading by left button) и после през бутона Download through your browser.

 

Added by: Admin | | Tags: Древен Египет, древноегипетска религия, древноегипетска архитектура, древноегипетски технологии
Views: 1788 | Placed till: 17.06.2016 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]