Неделя, 25.10.2020, 22:37
Main » Ad Board » ДРЕВЕН ЕГИПЕТ И АФРИКА » Архитектура

Alexander Badawi - A history of Egyptian Architecture
03.11.2012, 20:56
 
                      
 
  Египтянинът Александър Бадауи (1913-1986) е един от малцината синове на страната на пирамидите, които не просто успяват да се посветят на изучаването на миналото на своята родина, но и оставя забележима следа в развитието на западната египтология. Дълги години той е глава на катедрата в Калифорнийския Университет в Лос Анджелис (UCLA), а впоследствие и на Университета Джон Хопкинс.
 Поставил си амбициозната задача да публикува подробна и технически грамотна (самият той има инженерно образование) история на египетската архитектура, той започва уникално по своя характер начинание.
  Първият том представя еволюцията на строителните техники и монументи от пъряите наченки на мащабни строителни проекти в Древен Египет до ненадминатия блясък на Старото царство. Вторият том е посветен на Първия преходен период, Средното царство и Втория преходен период.
Третият том представя египетската архитектура от времето на империята на Новото царство (XVIII-XX династия, 1580-1085 г. пр. н.е.).
 
 
 
 - на английски език, от Google Docs,формат PDF, файлът не е архивиран. Сваляне с ляв бутон (downloading by left button) от страницата на предоставящия сървър, после през бутона стрелка надолу/after by down arrow button.
 

- на английски език, от The Internet Archive, формат PDF.Свалянето става с десен бутон (downloading by right button) и Save as...

 
Added by: Admin | | Tags: пирамиди, Втори преходен период, Първи преходен период, Старо царство, древноегипетска архитектура, Средно царство, Древен Египет
Views: 2214 | Placed till: 03.12.2018 | Rating: 4.0/1
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]