Понеделник, 27.01.2020, 17:03
Main » Ad Board » ДРЕВЕН ЕГИПЕТ И АФРИКА » Език и писменост

Ю.Н.Завадовский, И.С.Кацнельсон - Мероитский язык
23.08.2015, 11:13

Увод в изучаването на мероитския език: афро-азиатски или нило сахарски (въпросът е дискусионен) език, на който се е говорело в Древна Нубия (Куш) от IV хил. пр.н.е. до ок 400 г. от н.е. За запис са използвани йероглифи, впоследствие курсивна азбука заимствана от египетската. Основният корпус надписи за открити в древните столици на страната Мерое и Напата.

  Ю.Н.Завадовский, И.С.Кацнельсон - Мероитский язык, Москва, Наука, 1980 - на руски език, от Google Docs,формат PDF, файлът не е архивиран. Сваляне с ляв бутон (left button) от страницата на предоставящия сървър, после през бутона стрелка надолу/after by down arrow button.

  Ю.Н.Завадовский, И.С.Кацнельсон - Мероитский язык, Москва, Наука, 1980

 - на руски език, от 4Shared , формат PDF, файлът не е архивиран. Внимание! 4Shared изисква създаване на акаунт (може да се влезе и директно чрез профил във Фейсбук). Свалянето става с ляв бутон (left button) и след това от бутона Download през страницата на предоставящия сървър./ 4Shared needs a registration (entering with Facebook account is possible) to download be possible.

Added by: Admin | | Tags: мероитски език, куш, Нубия, Древна Африка, Древен Египет, Напата, йероглифи, Мерое
Views: 680 | Placed till: 23.09.2015 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]