Tuesday, 28.05.2024, 12:47
Main » Ad Board » ДРЕВЕН ЕГИПЕТ И АФРИКА » Икономика, стопанство и търговия

Gene Kritsky - The Tears of Re: Beekeeping in Ancient Egypt
30.01.2016, 18:53

Древните египтяни смятали пчелите за свещени същества - сълзи на бога на слънцето Ра. Затова за тях медът не бил просто лакомство, но свещена субстанция, използвана при религиозните ритуали и свързана с идеята за изцеление и безсмъртие. Не случайно пчелата е включвана като символ в царската титулатура на фараона. Настоящата книга е опит да се обобщи присъствието на пчеларството в историята на Древен Египет и да се изясни ролята му в религията, литературата, икономиката и културата на страната.

- Пчеларството в историята на Древен Египет: Началото; Старо царство; Средно царство; Ново царство; Династиите от Саис; Гръко-Римски период;

- Древноегипетският йероглиф за медоносна пчела - еволюция и разширение на семантиката и смисловите значения;

- Администриране и икономика на пчеларството в Древен Египет;

- Медът като храна и медът като изцеление;

-  Пчели, богове и празненства;

-  Магията на пчелния восък;

- Пчеларството и светът на отвъдното;

 

Gene Kritsky - The Tears of Re: Beekeeping in Ancient Egypt, Oxford-New York, Oxford University Press, 2015 - на английски език, от Google Docs,формат PDF, файлът не е архивиран. Сваляне с ляв бутон (left button) от страницата на предоставящия сървър, после през бутона стрелка надолу/after by down arrow button.

 

  Gene Kritsky - The Tears of Re: Beekeeping in Ancient Egypt, Oxford-New York, Oxford University Press, 2015 - на английски език, от 4Shared , формат PDF, файлът не е архивиран. Внимание! 4Shared изисква създаване на акаунт (може да се влезе и директно чрез профил във Фейсбук). Свалянето става с ляв бутон (left button) и след това от бутона Download през страницата на предоставящия сървър./ 4Shared needs a registration (entering with Facebook account is possible) to download be possible.

 

 

Added by: Admin |
Views: 1616 | Placed till: 28.04.2022 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]