Сряда, 14.04.2021, 21:26
Main » Ad Board » ДРЕВЕН ЕГИПЕТ И АФРИКА » Изкуство

László Török - Hellenizing Art in Ancient Nubia
16.12.2013, 09:41

 
 Ласло Тьорок (р. 1941 г.) е най-авторитетният съвременен унгарски египтолог, професор по египтология в университета Йотвьош Лоранд (Будапеща), академик в Унгарската АН и почетен гост-професор на университета в Берген (Норвегия) и чуждестранен член на Норвежката Академия на науките и изкуствата. Осен сравнителното езикознание, основна тема на неговите научни интереси е древното минало на Нубия (Куш).
  Предмет на настоящото изследване е навлизането в Нубия на елинизираното изкуство чрез посредничеството на повлияни от него древноегипетски образци, както и елинизираната концепция в градоустройствения план и архитектурата на Мерое.
 
   László Török - Hellenizing Art in Ancient Nubia 300 B.C. - AD 250 and its Egyptian Models. A Study in "Acculturation", Leiden- Boston, Brill, 2011 - на английски език, от Book Finder , формат PDF, файлът не е архивиран. Сваляне с ляв бутон (left bottom) от страницата на предоставящия сървър и след това клик на бутона Download PDF/ after by click on Download PDF bottom..
 
 
 
 
 
 
 
 
Added by: Admin | | Tags: древноегипетско изкуство, Мерое, Нубия, куш, Древен Египет, нубийско изкуство
Views: 1189 | Placed till: 23.12.2018 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]