Сряда, 29.01.2020, 08:16
Main » Ad Board » ДРЕВЕН ЕГИПЕТ И АФРИКА » Комплексни изследвания

Before the Pyramids: The Origins of Egyptian Civilization
10.01.2012, 09:44
  
 
  Сборник статии под редакцията на Емили Тийтър, посветен на едноименната изложба на Музея към Института по ориенталистика, състояла се на 28-31.03.2011. Изданието включва интересни материали, отразяващи най-новите открития и интерпретации в изследванията на протодинастичния и ранния династичен период от историята на Древен Египет. Засегнати са най-разнообразни аспекти и процеси в този важен етап от формирането на египетската нация и държава: хронология и политическа организация на преддинастичния период; култури в Йераконполис, Делтата на Нил и Тел ел Фарха; външнополитически взаимоотношения на културата Накада с Нубия и Южен Левант; материална култура, иконография, занаяти и специализация на занаятчиите, писменост в най-древния период от историята на Египет; началото на държавността и първите фараони; гробът U-j в Абидос (династия 0- от известния специалист по темата Гюнтер Дрейър; нова интерпретация на палетата на Нармер.
 
   Emily Teeter (ed.) - Before the Pyramids: The Origins of Egyptian Civilization, Chicago, Тhe Oriental Institute of the University of Chicago, 2011 - на английски език, от Тhe Oriental Institute of the University of Chicago, формат PDF, файлът не е архивиран.
 
Added by: Admin | | Tags: Абидос, Нубия, Накада, Йераконполис, фараони, династия 0, Древен Египет, протодинастичен период, раннодинастичен период
Views: 1063 | Placed till: 01.01.1970 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]