Петък, 05.06.2020, 08:09
Main » Ad Board » ДРЕВЕН ЕГИПЕТ И АФРИКА » Комплексни изследвания

Дэвид Рол - Генезис цивилизации. Откуда мы произошли
16.10.2011, 12:42
 
  Една провокативна книга, която макар и използваща научна методология, често се движи на ръба между академичната ерудиция и мистификацията. Авторът Дейвид Рол е възпитаник на университета в Кеймбридж, но си спечелва бързо славата на ексцентрик сред египтолозите. Дело на живота му е единодушно отхвърляната от повечето му колеги теория за т. нар Нова хронология (New Chronology - да не се бърка с псевдонаучните твърдения на руснаците Носовски и Фоменко!). Според нея се налага пълно преразглеждане на традиционно приетите дати в ранната египетска история, тъй като според него много от изредените като последователни египетски династии всъщност са управлявали едновременно в различни части на страната. На места реконструкцията на Рол се разминава с общоприетата с цели 350 години. Тази своя хипотеза Рол свързва с друг мащабен, но и фантастичен проект: възстановяване на библейската история. 
  В " Генезисът на цивилизацията" намират място синтез на аргументите в подкрепа на "Новата хронология" по древноегипетски данни; визията на автора за библейската история от митичния прародител Адам до потопа; ранната история на Шумер и Елам и други пикантни "ереси". Причината тази книга да намери мястото си в Библиотеката на сайта и то именно в раздела за Древен Египет е нейната Част трета : " Последователите на Хор". В нея се излага и аргументира спорната и отречена от болшинството учени идея, че обединители на страната са пришълци от Шумер, встъпили в ролята на завоеватели и културни герои. Твърде разпространена в миналото, днес тази хипотеза, дори и оборена може да бъде полезна като коректор и алтернатива при сравнение с общоприетите схващания. 
 
 Дэвид Рол -  Генезис цивилизации. Откуда мы произошли, Москва, Эксмо, 2002 -  - на руски език, от Google Docs,формат PDF, файлът не е архивиран. Сваляне с ляв бутон (downloading by left button) от страницата на предоставящия сървър, после през бутона стрелка надолу/after by down arrow button.
 
Added by: Admin | | Tags: египетски династии, Древен Египет, нова хронология, Елам, библейска история, Дейвид Рол, Шумер
Views: 1614 | Placed till: 16.11.2018 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]