Четвъртък, 23.01.2020, 10:34
Main » Ad Board » ДРЕВЕН ЕГИПЕТ И АФРИКА » Комплексни изследвания

Nicolas Grimal - A History of Ancient Egypt
16.10.2011, 21:14
 
 
 
  Никола Гримал е възпитаник на и преподавател в Парижката Сорбона: бастионът на френската египтологическа школа, която пък е една от най- авторитетните в света. Настоящото изследване е обемист и всеобхватен труд, който има рядкото предимство да бъде актуален: отразени са най- новите открития и интерпретации. Авторът се възползва от популярния именно във Франция интердисциплинарен метод: използват се не само археологията и изворознанието, но и се прибягва до услугите на ред други научни направления, като лингвистиката, географията и дори философията. 
  Изложението обхваща целия период на развитие на древноегипетската цивилизация: от зараждането и до завладяването на Древен Египет от Александър. Обхванати са всички нейни аспекти: история, култура, бит, религия, наука.
 
 Nicolas Grimal - A History of Ancient Egypt, Oxford-Maldon(MA)-Carlton (Victoriа, AU), Blackwell Publishing, 2005 - - на английски език, от Google Docs,формат PDF, файлът не е архивиран. Сваляне с ляв бутон (left bottom) от страницата на предоставящия сървър, после през бутона стрелка надолу/after by down arrow buton.
 
Added by: Admin | | Tags: Древен Египет, история на Древен Египет
Views: 1307 | Placed till: 16.11.2011 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]