Понеделник, 20.01.2020, 14:25
Main » Ad Board » ДРЕВЕН ЕГИПЕТ И АФРИКА » Политическа история

Harco Willems - Les textes des sarcophages et la démocratie
23.12.2013, 21:30

 
  Изследването на Харко Вилемс третира провокативното твърдение, че някои аспекти на демокрацията като политическа концепция са съществували още в Древен Египет. Основание за тази теза той открива в статута на номите през времето на Средното царство и в широкия обхват на тяхното местно самоуправление, в процеса на което е привличана голяма част от населението. Привлечени са резултатите от археологическите разкопки на знатните фамилии на номарсите в Деир ел Берша, Сакара, Абусир, Тива, Лишт. Анализирани са гробничният инвентар и употребата на специфични формули в Текстовете от саркофазите.
 
   Harco Willems - Les textes des sarcophages et la démocratie : éléments d'une histoire culturelle du Moyen Empire égyptien, Paris, Éditions Cybele, 2008 - на френски език, от Book Finder, формат PDF, файлът не е архивиран. Сваляне с ляв бутон (left bottom) от страницата на предоставящия сървър и след това клик на бутона Download PDF/ after by click on Download PDF bottom.
 
 
 
Added by: Admin | | Tags: Древен Египет, Средно царство, Деир ел Берша, Тива, Текстове от саркофазите, номи, Сакара, номарси, Лишт, Абусир
Views: 1097 | Placed till: 23.12.2018 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]