Tuesday, 28.05.2024, 12:41
Main » Ad Board » ДРЕВЕН ЕГИПЕТ И АФРИКА » Политическа история

Ю. Я. Перепелкин - История Древнего Египта
22.10.2011, 21:43
 
 
 
 
  Настоящата книга съдържа две работи на всепризнатия руски египтолог Юрий Перепьолкин, които се издават за първи път по авторски ръкописи: 
 - Курс лекции по история на Древен Египет от най- древни времена до завоюването му от Александър Македонски.
-  Монография за управлението на първите египетски фараони от I-II династия "Ранното царство". Особен акцент е поставен върху археологическите находки, съчетаването на каменни технологии с металообработване в класическа енеолитна схема и значението за стопанската история и производителните сили в този архаичен период. Не са оставени без внимание и религиозните вярвания и държавната идеология, намиращи се тогава в процес на консолидация и взаимно проникване. Интересни са наблюденията на автора върху царете от Преддинастичния период - в това число и царя Скорпион, - всъщност истинския обединител на страната, с действителни дела не по- малко интригуващи от фантастичния холивудски сценарий на филма "Scorpion King". 
 
  

  Ю. Я. Перепелкин - История Древнего Египта, Санкт-Петербург, Летний сад, 2000 - на руски език, от Египтологический Изборник, формат PDF, файлът не е архивиран.Свалянето става с десен бутон (downloading by right button) и Save as...

 
Added by: Admin | | Tags: история на Древен Египет, Древен Египет, Перепьолкин, Scorpion King, Ранно царство, цар Скорпион, фараони
Views: 2142 | Placed till: 01.01.1970 | Rating: 5.0/1
Total comments: 3
1 Admin  
0
Много се извинявам за грешката, че доста дълго време линкът водеше към съвсем различна книга. От днес грешката е поправена и връзката води към работата на Перепьолкин.

2 fstudiobg  
0
http://static.egyptology.ru/scarcebooks/Perepelkin_IDE.pdf
Това е линк от който може да си изтеглите книгата

3 Admin  
0
Много благодаря за забележката! Линкът от Depositfiles не работи вече, но обща ревизия на линковете не съм правил около година. За сваляне вече ще се ползва подаденият от Вас линк.

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]