Понеделник, 20.01.2020, 14:44
Main » Ad Board » ДРЕВЕН ЕГИПЕТ И АФРИКА » Политическа история

Ю. Я. Перепелкин - Переворот Амен-хотпа IV
16.10.2011, 09:56
 
                                   
 
  Юрий Перепьолкин е един от най-известните руски египтолози от бившата съветска школа. Монографията му за Аменхотеп IV (Ехнатон) е писана в продължение на повече от четвърт век и представлява един от най- амбициозните проекти за изследване на първата монотеистична революция в историята на Древния Свят - величественият, но неуспешен опит на фараона да наложи култа към слънчевото божество Атум (Атон). За целите на научния труд са изследвани десетки хиляди писмени и други археологически паметници; засегнати са външно и вътрешнополитическите аспекти на явлението; последиците в областта на религията, социалната структура, изкуството, словесността. Потърсен е отговор на въпроса кои са причините и поводът за този поврат в държавната идеология. Рзгледани са последиците и значението на събитията.
 
  Ю. Я. Перепелкин - Переворот Амен-хотпа IV, часть I, Москва, Наука, 1967 - на руски език, от Book Finder формат PDF, файлът не е архивиран.Сваляне с ляв бутон (downloading by left button) и после през бутона Download.
 
  Ю. Я. Перепелкин - Переворот Амен-хотпа IV, часть II, Москва, Наука, 1984 - на руски език, от Book Finder формат PDF, файлът не е архивиран.Сваляне с ляв бутон (downloading by left button) и после през бутона Download.
 
 
Added by: Admin | | Tags: монотеистична революция, история на Древен Египет, Перепьолкин, Ехнатон, Аменхотеп IV, Атум
Views: 806 | Placed till: 24.12.2018 | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]