Tuesday, 28.05.2024, 13:25
Main » Ad Board » ДРЕВЕН ЕГИПЕТ И АФРИКА » Политическа история

Ю. Я. Перепелкин - Переворот Амен-хотпа IV
16.10.2011, 09:56
 
                        
 
  Юрий Перепьолкин е един от най-известните руски египтолози от бившата съветска школа. Монографията му за Аменхотеп IV (Ехнатон) е писана в продължение на повече от четвърт век и представлява един от най- амбициозните проекти за изследване на първата монотеистична революция в историята на Древния Свят - величественият, но неуспешен опит на фараона да наложи култа към слънчевото божество Атум (Атон). За целите на научния труд са изследвани десетки хиляди писмени и други археологически паметници; засегнати са външно и вътрешнополитическите аспекти на явлението; последиците в областта на религията, социалната структура, изкуството, словесността. Потърсен е отговор на въпроса кои са причините и поводът за този поврат в държавната идеология. Рзгледани са последиците и значението на събитията.
 
 
- на руски език, от Google Drive, формат PDF. Сваляне с ляв бутон (downloading by left button) от страницата на предоставящия сървър, после през бутона стрелка надолу/after by down arrow button. 
 
 
- на руски език, от Book Finder формат PDF. Сваляне с ляв бутон (downloading by left button) и после през бутона Download.
 
 
Added by: Admin | | Tags: монотеистична революция, история на Древен Египет, Перепьолкин, Ехнатон, Аменхотеп IV, Атум
Views: 1274 | Placed till: 24.12.2021 | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]