Понеделник, 05.12.2022, 11:07
Main » Ad Board » ДРЕВЕН ЕГИПЕТ И АФРИКА » Религия и философия

Alison Roberts - My Heart My Mother: Death and Rebirth in Ancient Egypt
02.12.2014, 21:46

Проучване за ролята на женското божество - пазаител и водач във вярванията за отвъдното и погребалните ритуали на Древен Египет основано на археологическите проучвания.

- Мемфис- забравеният град: Птах- изкуството на оформянето. Отблясъци на слънцето- призоваване на Хатхор. Да се превърнеш в земя - Озирис в Мемфис. Стъпки на обновлението - Мемфиската теология.

- Възкръсване от мъртвите: Хатхор и Озирис: Озирис и Хор- прегръдката на сърцето. Слънце и земя -господарката на живота. Свещ на светлината на слънцето - ритуалът на прадедите. Праотеческият Абидос - трисъставният дворец.

- Небесното тяло - свещената космография: Небесната мъдрост - пътят на Нут. През порталите на яростта- Книгата на нощта. Портите на мрака- подновяване на изображенията. Животът се събужда в зелено -да достигнеш сърцето. Семето и огънят -възраждане на живота. Роден в мрака -ето Детето. Вечното пресътворяване- възхождане към светлината на деня.

- Змия в небето- тялото като око: Както на небесата, така и на земята- възраждане чрез ритуала. Да подхранваш красотата- пламъците на светлината.

- Пътешествие на запад- Египет и алхимията: Отвъд храмовете - преносът на възраждането. Да възкресиш Египет - златната глава. Описание на мистериите - зеленият камък.

 

 Alison Roberts - My Heart My Mother: Death and Rebirth in Ancient Egypt, Crawley, Northgate Publishers, 2000 - на английски език, от Kemeticrecon, формат PDF, файлът не е архивиран.Свалянето става с десен бутон (right bottom) и Save as...

 

Added by: Admin | | Tags: Абидос, Птах, хор, Озирис, Мемфис, Древен Египет, Хатхор, древноегипетска религия
Views: 1774 | Placed till: 02.01.2015 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]