Неделя, 25.10.2020, 21:48
Main » Ad Board » ДРЕВЕН ЕГИПЕТ И АФРИКА » Религия и философия

Samuel A. B. Mercer - Growth of religious and moral ideas in Egypt
19.06.2016, 18:17

Един от първите опити за проследяване на връзката между религиозната и морална еволюция на идеите в Древен Египет и концепциите на по-късните религии на Близкия Изток. Макар и да не е лишена от недостатъци и да е доста остаряла, монографията може да бъде използвана за първоначално запознаване с тази така интригуваща материя. В отделните глави са разгледани древноегипетските концепции за божественото, за човека, за посредничеството между божествения и човешки свят, за моралните ценности, за задгробния живот и др.

  Samuel A. B. Mercer - Growth of religious and moral ideas in Egypt, Milwaukee (WS)- London, Morehouse publishing Co - A. R. Mowbray & Co, 1919 - на английски език, от The Internet Archive, формат PDF, файлът не е архивиран.Свалянето става с десен бутон (right button) и Save as...

  Samuel A. B. Mercer - Growth of religious and moral ideas in Egypt, Milwaukee (WS)- London, Morehouse publishing Co - A. R. Mowbray & Co, 1919 - на английски език, от Google Docs,формат PDF, файлът не е архивиран. Сваляне с ляв бутон (left button) от страницата на предоставящия сървър, после през бутона стрелка надолу/after by down arrow button.

 

Added by: Admin | | Tags: Древен Египет, древноегипетска религия, древноегипетска култура, древноегипетска цивилизация
Views: 868 | Placed till: 19.07.2016 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]