Петък, 22.11.2019, 01:19
Main » Ad Board » ДРЕВЕН ЕГИПЕТ И АФРИКА » Справочници и енциклопедии

Rosalie David - Handbook to Life in Ancient Egypt
09.11.2011, 15:53
  
 
 
  Книгата е тематично организирана енциклопедия, обхващаща всички аспекти на науката египтология, както и всички страни от живота на древноегипетското общество. Съобразена е с най- новите открития в областта. Обхватът е универсален: от преддинастичния период през Старото, Средното и Новото царство до Птолемеите и римското владичество. Въведени са резюмета на някои нови направления в изследванията ато ДНК анализът и реконструцията на направленията на заразните заболявания в Древността. Специфичната сфера на интереси на автора е отразена в материалите за фунционирането на древноегипетските храмове, ролята на "Великата царска съпруга" и възможната датировка и характер на т. нар. "изход на евреите от Египет".
 
   Rosalie David - Handbook to Life in Ancient Egypt, New York, Facts on File, 2003 - на английски език, от Book Finder, формат PDF, файлът не е архивиран. Сваляне с ляв бутон (left bottom) от страницата на предоставящия сървър и след това клик на бутона Download PDF/ after by click on Download PDF bottom.
 
Added by: Admin | | Tags: изход на евреите, Средно царство, Преддинастичен период, Древен Египет, древноегипетски храмове, Ново царство, Старо царство
Views: 1029 | Placed till: 09.12.2011 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]