Tuesday, 28.05.2024, 11:48
Main » Ad Board » ДРЕВЕН ЕГИПЕТ И АФРИКА » Военно дело

В. И. Авдиев - Военная история Древнего Египта
30.09.2011, 10:29
  
  
 
  Двутомното изследване на В. И. Авдиев е един от мащабните проекти в изучаването на темата. Сферата на интерес на автора е с голям обхват в исторически план: от военните аспекти при обединението на страната и първите завоевания до големите експанзии и залеза на Новото царство. Изследването съдържа и коментар на военното изкуство в различните периоди, както и на социалния бекграунд. 
  Акценти : кампаниите на Нармер за обединение на Египет; походите на Сенусерт III в Нубия, войните с хиксосите; египетските завоевания в Предна Азия; управлението на Тутмос III и Аменхотеп II. 
 
 
 
- на руски език, от Google Drive, формат PDF. Сваляне с ляв бутон (downloading by left button) от страницата на предоставящия сървър, после през бутона стрелка надолу/after by down arrow button. 
 
АЛТЕРНАТИВНИ ЛИНКОВЕ / ALTERNATIVE LINKS:
 
 
 
- на руски език, от Book Finder формат PDF, Сваляне с ляв бутон (downloading by left button) и после през бутона Download.
 
Added by: Admin | | Tags: Аменхотеп II, Нармер, Тутмос III, история на Древен Египет, Древен Египет, Сенусерт III, хиксоси, Нубия
Views: 1805 | Placed till: 30.12.2021 | Rating: 1.0/1
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]