Четвъртък, 22.08.2019, 19:35
Main » Ad Board » ДРЕВЕН ИЗТОК- ОБЩИ ВЪПРОСИ » Археология

Зигфрид Йортвиг - Погребани градове
23.03.2014, 11:48

 

  Малко поостарял, но вдъхновяващ научнопопулярен разказ за преоткриването на древните цивилизации от археологията. Представени са знаимите находки от Древен Египет, Месопотамия (Шумер, Акад, Вавилон, долината на Инд, Древна Анатолия, Троя, Микена, доиспанско Мексико (маи, ацтеки), инките.

  Днешният човек не е само продукт на заобикалящата го среда, а и на многовековно развитие. Всичко, което мислим и вършим не е случайно и само онзи, който има представа за миналото, който може да се пренесе в Средновековието, в Античността, дори в онова време, за чиято култура ни разказват само митовете и легендите само той може да разбере себе си и времето, в което живее.
Авторът на тази книга има за цел да ни въведе именно в тези епохи и да възкреси пред нас отдавна изчезнали цивилизации. А как можем да узнаем това, което се е случило преди хиляди години? Откъде можем да научим как са живели хората през епохи, от които никакъв писмен документ не е достигнал до нас. Тези познания ние дължим на археолозите и изследователите, които се занимават с паметниците на древните култури. Те често с огромни усилия са извършвали разкопки и с изненадваща проницателност са разтълкували намерените материали, които днес ни дават възможност да разграничим легендите от действителността и да възсъздадем вярна картина на миналото. Нека тръгнем по пътя на археолозите, нека заживеем с техните усилия, нека се радваме заедно с тях на постиженията им и нека с тяхна помощ извлечем заключения за това, което те са открили.

   Зигфрид Йортвиг - Погребани градове. Кратка разходка из древните цивилизации, София, Народна просвета, 1966 - на български език, от CHITANKA, формат FB2, EPUB, TXT, SFB, Файловете са в RAR архив . Свалянето става с ляв бутон (left bottom) през бутона Сваляне/връзки.

  Зигфрид Йортвиг - Погребани градове. Кратка разходка из древните цивилизации, София, Народна просвета, 1966 на български език, от Google Docs, формат PDF, файлът не е архивиран. Свалянето става с ляв бутон (left bottom) през бутона Download (долна стрелка)/ by Download bottom (down arrow).

 

Added by: Admin | | Tags: Древен Изток, Древна Индия, Древна Месопотамия, Акад, Древен Египет, Древна Анатолия, вавилон, Шумер
Views: 708 | Placed till: 23.04.2014 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]