Събота, 30.09.2023, 03:51
Main » Ad Board » ДРЕВЕН ИЗТОК- ОБЩИ ВЪПРОСИ » Бит и ежедневие

Marten Stol - Women in the Ancient Near East
29.11.2016, 10:43

Монографията представя различни аспекти от ежедневието и социалния статус на жените в Древния Близък Изток: порастване и социализация, брак, брачни дарове, семейство, отношения с други съпруги, наложници, развод, законов статус на жените и престъпления в рамките на семейството (съпружеска измяна, изнасилване, инцест, заробване и основания за него, трафик на жени пиод законов предлог), положение на вдовица, законово задължителен брак с роднини на починал съпруг (левират), трудова дейност на жените, проституция вкл. храмова), жените като вещици, физиология и ежедневие, жените в царския двор и харем, жените като жрици и "пророчици", възгледи и представи за жените в обществото.

Marten Stol - Women in the Ancient Near East, Boston (MA)- Berlin, De Gruyter, 2016  

- на английски език, от OAPEN- Open Access European Publishing Networks, формат PDF, файлът не е архивиран.Свалянето става с десен бутон (downloading by right button) и Save as...

Marten Stol - Women in the Ancient Near East, Boston (MA)- Berlin, De Gruyter, 2016  

- на английски език, от Google Docs,формат PDF, файлът не е архивиран. Сваляне с ляв бутон (downloading by left button) от страницата на предоставящия сървър, после през бутона стрелка надолу/after by down arrow button.

 

Added by: Admin | | Tags: хети, вавилон, Древен Египет, Древна Месопотамия, евреи, библия, Древен Изток, Левант
Views: 1132 | Placed till: 29.12.2022 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]