Събота, 18.01.2020, 20:26
Main » Ad Board » ДРЕВЕН ИЗТОК- ОБЩИ ВЪПРОСИ » Общи изследвания

Б. А. Тураев - История Древнего Востока
25.09.2011, 11:02

 
 
      
 
 
    Макар и написана преди повече от 75 години, книгата на Б. А. Тураев и до днес остава един от основните системни трудове по история на Древния Изток. Засегнати са всички принадлежащи към обхвата на понятоието региони, както и всички страни от живота на древните общества. Особено внимание е отделено на социалните и икономически процеси, което е една от спецификите на подчинената на марксистките постановки съветска школа. В някои отношения информацията е остаряла спрямо натрупаните през последващия период нови открития. При ползването се налага абстрихиране от задължителните за времето си идеологически стереотипи.
 
 
 
  Б. А. Тураев - История Древнего Востока ( в 2-х томах ),Т 1, Москва, ОГИЗ- СОЦЭКГИЗ, 1935 - на руски език, от Book Finder формат PDF, файлът не е архивиран.Сваляне с ляв бутон и после през бутона Download.     
  Б. А. Тураев - История Древнего Востока ( в 2-х томах ), Т 2 , Москва, ОГИЗ- СОЦЭКГИЗ, 1935 - на руски език, от Book Finder формат PDF, файлът не е архивиран.Сваляне с ляв бутон и после през бутона Download.
 
 
Added by: Admin | | Tags: Борис Тураев, История на Древния Изток
Views: 1045 | Placed till: 25.12.2018 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]