Понеделник, 20.01.2020, 00:08
Main » Ad Board » ДРЕВЕН КИТАЙ » Литература

Роберт ван Гулик - Сексуальная жизнь в древнем Китае
15.10.2011, 20:47  
  Робърт ван Хюлик (1910-1967) , отлично познат у нас с криминалната си серия " Китайски загадки", се разкрива в тази книга колкото в неочаквана, толкова и в логична светлина. Макар великолепното описание на китайския бит и култура в историите за съдията Ди да ни подсеща, че освен майстор на трилъра пред нас стои и отличен познавач на Изтока, малцина са се интересували от академичната страна от живота на оригиналния холандец.
 Ван Хюлик е ориенталист не само по интерес, но и по образование. Първите си уроци по китайски взема още в гимназията, а по- късно завършва китаистика и японистика в Лайденския унирерситет. На перото му принадлежат ред интересни научни изследвания за литературата, калиграфията, музиката, живописта на Далечния Изток. В настоящата книга той избира тема в типично свой стил - едновременно  провокативна и научно защитена.
 В този труд са обхванати всички исторически и културни аспекти на китайската сексуалност: бракът, наложниците, проституцията; ритуалите, правилата и техниките; законодателните и обществени ограничения; отражението в литературата и изкуството. Периодът на изследване е впечатляващ: от първата несъмнено доказана като исторична династия Чжоу ( 1100 г. пр. н. е.) до 1644 - времето на манчжурите.Added by: Admin | | Tags: Древен Китай, Чжоу, Робърт ван Хюлик, сексът в Древен Китай
Views: 695 | Placed till: 15.11.2011 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]