Tuesday, 28.05.2024, 11:44
Main » Ad Board » ДРЕВЕН ИРАН » Общи изследвания

The age of the Parthians
06.11.2011, 23:10
  
  

  Дълго време в западната традиция партите са известни най- вече като войнствени съперници на Рим, съкрушили столетната власт на елинистичните монарси в Средна Азия. Тези конни воини с древоперсийска вяра но не и с персийса кръв не са оставили много писмени свидетелства за себе си. Най- важното свидетелство за тяхното време и империя освен записките на класическите автори е монетосеченето. 
 В настоящата книга някои от най- добрите специалисти в областта ще се опитат да дадат отговори на най- важните въпроси, свързани с партите: Кои са тяхната родина, етническа и езикова принадлежност? Каква е била ролята на маздаистката религия за създаването на тяхната империя? Каква следа са оставили те в историята, как са поддържали могъществото си, стиснати в мъртва хватка между колосите Рим и Китай? 
Поредният том от академичната серия " Идеята за Иран" дава едновременно интелектуален и емоционален отговор на тези въпроси.

  The Age of the Parthians, London-New York, I.B. Tauris, 2007- на английски език, от Book Finder, формат PDF, файлът не е архивиран. Сваляне с ляв бутон (left bottom) от страницата на предоставящия сървър и след това клик на бутона Download PDF/ after by click on Download PDF bottom.  


Added by: Admin | | Tags: Древна Персия, парти
Views: 1116 | Placed till: 06.12.2011 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]