Четвъртък, 11.08.2022, 04:30
Main » Ad Board » ДРЕВЕН ИЗРАЕЛ, ХАНААН, ФИНИКИЯ, СИРИЯ » История на Древен Израел

Иосиф Флавий - Иудейская война
07.12.2011, 19:18
  

  Юдейската война (ἱστορία Ἰουδαϊκοῦ πολέμου πρὸς Ῥωμαίους , De bello iudaico) на Йосиф Флавий  е произведение, което не само ни представя съдбовните събития по време на Първото еврейско въстание срещу Рим (66—71) през погледа на очевидец, взел участие в нея на страната на всеки от двата противника. Произведението е и всеобхватен източник по история на еврейския народ в предшестващия период : от превземането на Йерусалим от Антиох IV Епифан (215-164 г. пр. н.е.) дo разгрома на сирийския наместник Цестий Гал от еврейските сили. Въпреки определено тенденциозната в много случаи гледна точка, това е най-значимият извор за последния сблъсък между Древния Изток и Гръко-римския свят на територията на Палестина. 

  Иосиф Флавий - Иудейская война, Минск, Беларусь, 1991. - на руски език, от Depositfiles, формат PDF и Word, файлът е в RAR архив. По всяка вероятност номерацията на страниците в електронното копие не съвпада с тези в книжния носител.

   

Added by: Admin | | Tags: Цестий Гал, Първо еврейско въстание, евреи, Юдейска война, Антиох IV Епифан, Палестина, Йосиф Флавий, Йерусалим
Views: 915 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]