Четвъртък, 11.08.2022, 05:18
Main » Ad Board » ДРЕВЕН ИЗРАЕЛ, ХАНААН, ФИНИКИЯ, СИРИЯ » Кумранистика

Albert L.A. Hogeterp - Expectations of the End
16.12.2011, 12:25
  

  Интригуващо изследване за паралелите между есхатологията, месианизма и апокалиптичните очаквания на сектата от Кумран, отразени в Свитъците от Мъртво море и техните аналози в ранното християнство. Дефинирано е понятието за есхатологията като предмет на изследване; определени са идеите на кумранската общност като интегративна част от концепцията, присъща на юдаизма от времето на Втория храм; разгледани са текстовете, разделени условно на "предсектантски", "несектантски" и "сектантски"; направено е сравнение с гледните точки от равинистичната литература, Йосиф Флавий и Иполит Римски. Изложена е раннохристиянската есхатология съобразно текстовете на Новия завет. 

   Albert L.A. Hogeterp - Expectations of the End. A Comparative Traditio-Historical Study of Eschatological, Apocalyptic and Messianic Ideas in the Dead Sea Scrolls and the New Testament, Leiden-Boston, Brill, 2009 - на английски език, от Scribd.com , формат PDF, файлът не е архивиран. Внимание! Scribd.com изисква създаване на акаунт (може да се влезе и директно чрез профил във Фейсбук) и ъплоудване на един или най-добре няколо лични файла за безплатен даунлоуд. След одобряването на файловете ползвателят може да сваля книги безплатно, без чакане и практически в неограничено количество.

Added by: Admin | | Tags: равини, апокалиптични очаквания, Втори храм, християнство, месианизъм, Свитъци от Мъртво море, Кумран, Йосиф Флавий, юдаизъм, есхатология
Views: 796 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]