Понеделник, 15.04.2024, 20:54
Main » Ad Board » ДРЕВЕН ИЗРАЕЛ, ХАНААН, ФИНИКИЯ, СИРИЯ » Кумранистика

Dead Sea Discoveries
25.12.2011, 17:59
   

   Dead Sea Discoveries e периодично издание на престижното холандско издателство Brill,  което се е специализирало в публикуването на Свитъците от Мъртво море от Кумран и изследвания върху тях.
  Четвъртият том от поредицата включва статии с разнообразна тематика: дискусионната тема за "цадокитските свещеници" в сектата; датирането на редакцията на библейската книга Второзаконие от Пещера 4; митове и ритуали в ранния юдаизъм; отстраняване на физически недъгави лица от култа; рецензии върху посветени на темата изследвани.

   Dead Sea Discoveries (a Journal of current research on the Scrolls and related literature), volume 4 , Leiden-Boston-Cologne, Brill, 1997 - на английски език, от Scribd.com , формат PDF, файлът не е архивиран. Внимание! Scribd.com изисква създаване на акаунт (може да се влезе и директно чрез профил във Фейсбук) и ъплоудване на един или най-добре няколо лични файла за безплатен даунлоуд. След одобряването на файловете ползвателят може да сваля книги безплатно, без чакане и практически в неограничено количество.


Added by: Admin |
Views: 826 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]