Четвъртък, 11.08.2022, 03:48
Main » Ad Board » ДРЕВЕН ИЗРАЕЛ, ХАНААН, ФИНИКИЯ, СИРИЯ » Кумранистика

From Hasmoneans to Bar Kochba in the Perspective of Dead Sea Scrolls
16.12.2011, 23:37

   

   Материали от IV международен симпозиум на Центъра Орион за изследване на Свитъците от Мъртво море и свързаната с тях литература (27-31.01.1999 - Йерусалим). Във фокуса на изследванията този път са историографските аспекти на текстовете от Кумран като източник за разбиране на еврейската история от периода на Хасмонеите (164-63 г. пр. н.е.) до възстанието на Бар Кохба (132-136 г.). Особено внимание е отделено на литературата от Юдейската пустиня като индикатор за умонастроенията и обществените нагласи, катализирали важните събития през периода. 
  Включени са анализи на еврейския национализъм; враждебния образ на гръко-римските сюзерени ("китим"); описанията на Йерусалимския храм като център на религиозно-политическия живот; идеята за завета и общността като доминанти в сектантската общност; аналогичната както за есеите, така и за ранните християни общност на имуществото; използването на най-новите научни методи и технологии (генетични маркери, микроскопски анализ, неутронна активация) при изследването на писмените и материални археологически артефакти.

    From Hasmoneans to Bar Kochba in the Perspective of Dead Sea Scrolls, Leiden-Boston-Köln, Brill, 2001 - на английски език, от Scribd.com , формат PDF, файлът не е архивиран. Внимание! Scribd.com изисква създаване на акаунт (може да се влезе и директно чрез профил във Фейсбук) и ъплоудване на един или най-добре няколо лични файла за безплатен даунлоуд. След одобряването на файловете ползвателят може да сваля книги безплатно, без чакане и практически в неограничено количество.

Added by: Admin | | Tags: Юдейска пустиня, китим, християнство, есеи, Свитъци от Мъртво море, Кумран, Хасмонеи, Бар Кохба
Views: 635 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]