Tuesday, 28.05.2024, 13:09
Main » Ad Board » ДРЕВЕН ИЗРАЕЛ, ХАНААН, ФИНИКИЯ, СИРИЯ » Кумранистика

Geza Vermes - The Story of the Scrolls
22.12.2011, 19:51
  
  

  Геза Вермеш е един от най- авторитетните изследователи на Свитъците от Мъртво море, чийто живот е свързан с находките от Кумран в продължение на пвече от шестдесет години. Освен член на екипа, подготвил официалната публикация на свитъците (Discoveries i the Judaean Desert) - т. 26, той е автор на първия техен пълен превод, на изследвания на много други паметници от този период, както и на множество публикации интерпретиращи историческата личност на Исус и ранното християнство. За своите трудове той получава правото да бъде първият професор по изследване на евреите и юдаизма в Института по ориенталистика към Университета в Оксфорд и действителен член на Британската академия. 
  Настоящата книга описва историята на откритията в Кумран, противоречията между различните школи и учени при тяхното изследване, спънките в изучаването им и свързаните с тях скандали, спекулациите, които пораждат, "безкрайният бизнес"  с тях както и значението им за съвременното състояние в дисциплините, изучаващи историята на юдаизма и ранното християнство, което авторът определя като Кумранска революция. 

   Geza Vermes - The Story of the Scrolls. The Miraculous Discovery and True Significance of the Dead Sea Scrolls, London-New York, Penguin Books, 2010 - на английски език, от Letitbit, формат EPUB, файлът e в RAR архив. Сваляне с ляв бутон от страницата на предоставящия файла провайдър.


Added by: Admin | | Tags: Кумран, християнство, Свитъци от Мъртво море, юдаизъм
Views: 841 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]