Четвъртък, 11.08.2022, 04:26
Main » Ad Board » ДРЕВЕН ИЗРАЕЛ, ХАНААН, ФИНИКИЯ, СИРИЯ » Кумранистика

Russell C.D. Arnold - The Social Role of Liturgy in the Religion of the Qumran Community
16.12.2011, 09:39
  
   

   Монографията представлява системно изследване на богослужението на сектата от Кумран въз основа на данните в Свитъците от Мъртво море, неговата роля в живота на общността и отличителните му особености. 
  Изброяват се текстовете, съдържащи инструкции или описания за извършване на свещенодействията; култовата терминология; формалните характеристики; самоидентифициране, йерархия и струкктура на общината и отраженоето и в култа; понятията за "праведност" и "святост"; календарът (празници, пости и др. особености, ежедневни молитви, съботни свещенодействия); инициационни обреди при приемане на нови членове; общите трапези с религиозен аспект; магически формули (проклятия и апотропични заклинания); очистителни ритуали; благословения и др.

    Russell C.D. Arnold - The Social Role of Liturgy in the Religion of the Qumran Community, Leiden-Boston, Brill, 2006 - на английски език, от Scribd.com , формат PDF, файлът не е архивиран. Внимание! Scribd.com изисква създаване на акаунт (може да се влезе и дирекктно чрез профил във Фейсбук) и ъплоудване на един или най-добре няколо лични файла за безплатен даунлоуд. След одобряването на файловете ползвателят може да сваля книги безплатно, без чакане и практически в неограничено количество.

Added by: Admin | | Tags: Кумран, календар Кумран, Свитъци от Мъртво море
Views: 636 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]