Понеделник, 27.01.2020, 18:59
Main » Ad Board » ДРЕВЕН ИЗРАЕЛ, ХАНААН, ФИНИКИЯ, СИРИЯ » Литература

David J.A. Clines - The Esther scroll
18.12.2011, 13:35
 

   Прецизно и последователно сравнително изследване на запазените текстове на книгата Естир, включена във вариантите на еврейската и християнска Библия. 
  Изложени са в историческа последователност различните версии на паметника (еврейска, гръцка), посочени са техните разлики откъм случки и персонажи-участници. Направен е анализ за вероятността изложените в книгата събития от времето на персийските царе Ксеркс (486-465 г. пр. н.е.) или Артаксеркс II (405-359 г. пр. н.е.) от династията на Ахеменидите да са се случили действително, или да са нравоучителна фикция на еврейските книжовници.

   David J.A. Clines - The Esther scroll. The Story of the Story , Sheffield, JSOT Press, 1984 - на английски, от Scribd.com , формат PDF, файлът не е архивиран. Внимание! Scribd.com изисква създаване на акаунт (може да се влезе и директно чрез профил във Фейсбук) и ъплоудване на един или най-добре няколо лични файла за безплатен даунлоуд. След одобряването на файловете ползвателят може да сваля книги безплатно, без чакане и практически в неограничено количество.

Added by: Admin | | Tags: Естир, Артаксеркс II, библия, Ксеркс
Views: 483 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]